Förbundskapten Johan Rosén.
Landslag

Knapp förlust för Team 17 mot Tjeckien

Efter att ha vunnit premiären mot Schweiz så har Team 17 nu två raka förluster.
Det efter att ha förlorat kvällens match mot Tjeckien med 2-1 efter straffläggning.

Team 17 fick en bra start på turneringen i Schweiz genom att vinna mot just Schweiz med 5-2 i premiären men sedan blev det ett stort nederlag med 8-3 mot USA.

Under torsdagskvällen kom U17-landslagets andra raka förlust i turneringen då det blev en knapp seger för Tjeckien.

Det tjeckiska laget tog ledningen i powerplay under den första perioden och behöll sedan ledningen under en lång tid. 1-0 stod sig ändå till den 42:a matchminuten då Sverige till slut kvitterade.

Hesselvall enda svenske målskytt

Återigen var det Södertäljes forwardstalang Adam Hesselvall som klev fram och satte 1-1 i powerplay tidigt in i den tredje perioden.

Det målet gjorde att matchen gick till förlängning och sedermera även straffläggning.

Adam Hesselvall gjorde sedan mål på sin straff för Sverige – men han blev ensam målskytt för Team 17 och eftersom Tjeckien gjorde två straffmål så säkrade de vinsten i matchen. Herman Liv vaktade kassen för Sverige.

De svenska landslagen spelade tre landskamper mot Tjeckien under torsdagen och alla slutade i förlust. Damkronorna förlorade 2-5 mot Tjeckien, Tre Kronor föll med 1-2 efter förlängning och Team 17 med 1-2 efter straffläggning.

Team 17 har nu en vinst och två förlust så här långt under turneringen i Schweiz och under morgondagen spelas den sista matchen då det svenska laget möter Finland.

TV: "Matchen mot Finland blir den tuffaste"