Foto: Bildbyrån
Nyhet

KLART: Joel Lundqvist lägger av efter säsongen

ANNONS

Joel Lundqvist lägger av efter säsongen. Efter 20 år som elitspelare har Frölundas ikon bestämt sig för att avsluta karriären.
– Jag vill vara ärlig mot föreningen, mina lagkamrater, fans och mig själv, säger kaptenen till klubbens hemsida.

Han är en av SHL:s största spelare genom tiderna och kommer vara den med näst flest matcher i ligan genom tiderna efter säsongen.

Nu kommer beskedet att Joel Lundqvist avslutar sin spelarkarriär.

Frölunda meddelar beslutet via sina sociala medier att kaptenen och den fyrfaldige svenska mästaren lägger av efter säsongen.

– Jag älskar fortfarande att tävla och spela hockey, men har sedan november förra året funderat på om jag skall fortsätta spela eller inte. Det har varit mycket tankar och känslor att hantera, men jag har landat i att det här blir min sista säsong. Jag vet vad som krävs på och utanför isen, i min roll, och jag känner mig klar, säger 40-åringen till Frölundas hemsida. 

Jagar det femte guldet

Joel Lundqvist har spelat över 1 000 tävlingsmatcher för Frölunda och varit kapten i 14 säsonger. Han har också varit ett fast inslag i Tre Kronor och har tre VM-guld på sin meritlista. Med det ses han som den största spelaren i Göteborgsklubbens historia. 

Nu står det alltså klart att den här säsongen blir den sista. Frågan är om det blir ett femte guld att runda av den fina karriären med.

– Jag är oerhört taggad inför resten av säsongen, den sista och viktigaste delen. Att få vinna är det självklara målet, samtidigt som jag vill njuta av att få representera Frölunda med allt vad det innebär. För mig är det fullt fokus på här och nu innan det är dags att blicka mot ett nytt kapitel i livet.

Just nu är Joel Lundqvist delad tvåa med Karl Fabricius om att ha spelat flest SHL-matcher. En plats han kommer inneha själv från och med nästa vecka. Upp till Jan Sandström är det dock 47 matcher upp.  


TV: Det bästa från Rasmus Dahlins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL