Spånga IS IK förlorade mot Nyköpings HF Ungdom

Ryck i sista perioden avgjorde för Nyköping borta mot Spånga

En jämn match mellan hemmalaget Spånga och gästande Nyköping avgjordes först i tredje perioden. Då drog Nyköping ifrån och vann matchen i J20 Region öst fortsättning herr med 5-2 (2-2, 0-0, 3-0).

Nyköping började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.28 slog Oskar Fredriksson till framspelad av Jonas Risberg och Robin Petersen.

Spånga kvitterade till 1-1 efter 6.55, genom Emil Holm.

Nyköping tog ledningen på nytt efter 9.35, genom Matej Grega på pass av Max Buredal och Hampus Mann.

Spånga kvitterade till 2-2 efter 11.05, genom Hannes Norström framspelad av Noel Övermark.

Andra perioden blev mållös. Nyköping spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Matej Grega, Robin Petersen och Max Buredal och avgjorde matchen.

Matej Grega gjorde två mål för Nyköping och ett assist och Hampus Mann hade tre assists.

Spånga har fem förluster och 14–38 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nyköping har tre vinster och två förluster och 21–18 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Spånga sist i serien, medan Nyköping är på nionde plats.

I nästa match, lördag 11 februari, har Spånga Enköping hemma i Stricct Travel Arena 16.30, medan Nyköping spelar hemma mot Värmdö 16.00.

TV: Dahlin om fräckisen på All-Star-matchen