Foto: Bildbyrån & C More.
Nyhet

Mats Rosseli Olsen stängs av i fem matcher

ANNONS

Mats Rosseli Olsen tacklade Örebros Linus Öberg mot huvudet. Nu har straffet kommit. Och det är ett tungt sådant.

Frölunda som redan har skador på flera nyckelforwards får leta ännu längre ner efter forwards att fylla på uppställningen med.

Mats Rosseli Olsen har nämligen blivit avstängd i fem matcher för sin tackling mot Linus Öberg. Disciplinnämnden finner norrmannen skyldig för en huvudtackling och tar i beaktning att det är en återfallsförbrytare som begår regelvidrigheten.

Några av nyckelfaktorerna är bland annat att “Rosseli Olsen kommer in i situationen som tredje man och motspelaren har ingen möjlighet att försvara sig”, "tacklingen träffade endast huvudet" och att “tacklingen medförde stor skaderisk”.

Det blir även en böteslapp på 37 375 svenska kronor. Avstängningen innebär att forwarden missar matcherna mot Timrå, HV71, Linköping, Rögle och Luleå. Frölunda ligger femma i SHL-tabellen och har sex poängs försprång på Leksand som jagar på andra sidan strecket.


TV: Linus Söderström – utropstecknet i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL