SHL

Mats Rosseli Olsen bad om ursäkt till Linus Öberg

ANNONS

Mats Rosseli Olsen tacklade Linus Öberg - och fick fem matchers avstängning. För SvenskaFans berättar Öberg om sin syn på tacklingen - och säger att Frölundaforwarden bad om ursäkt för tacklingen.
– Han har skött det jättesnyggt tycker jag och jag känner absolut ingenting illa mot honom.

Frölundas Mats Rosseli Olsen fick fem matchers avstängning för gårdagens tackling på Örebroforwarden Linus Öberg. Utöver det ska norrmannen också böta 37 375 kronor. 

Disciplinnämnden skrev i sin dom att: “Rosseli Olsen kommer in i situationen som tredje man och motspelaren har ingen möjlighet att försvara sig”,  "tacklingen träffade endast huvudet" och menade att att “tacklingen medförde stor skaderisk”.

I en intervju med SvenskaFans ger Linus Öberg, som fick smällen, sin syn på situationen. Och han riktar bland annat kritik mot sig själv.

– Det är väl inte någon jättebra tackling, jag ser honom inte och det är ju det som är problemet med den. Jag har svårt att försvara men men sätter mig också i en dålig situation själv i och med att jag hamnar lågt med huvudet. Det är olyckligt att han träffade som han nu gjorde. Men jag tror inte att han gjorde det med vilje, jag är låg och han kommer in i situationen. Det är inte så mycket mer att säga.

“Känner absolut inget illa”

Öberg, som enligt Aftonbladet är klar för spel i just Frölunda nästa säsong, säger också att Rosseli Olsen bad om ursäkt för tacklingen.

– Ja, jag fick ett SMS av honom igår efter matchen där han bad om ursäkt och frågade hur det gick med mig. Han har skött det jättesnyggt tycker jag och jag känner absolut ingenting illa mot honom. Det är sådant som händer.

Avstängningen innebär att Frölundaforwarden missar matcherna mot Timrå, HV71, Linköping, Rögle och Luleå. Frölunda ligger femma i SHL-tabellen och har sex poängs försprång på Leksand som jagar på andra sidan kvartsfinalstrecket.


TV: Linus Söderström är utropstecknet i Tre Kronor


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL