Foto: Bildbyrån & C More/Skärmdump
SHL

Mats Rosseli Olsen anmäls till disciplinnämnden

ANNONS

Mats Rosseli Olsen fick matchstraff efter en tackling på Örebros Linus Öberg. Nu har Frölundaforwarden anmälts till disciplinnämnden.

Frölunda föll borta mot Örebro med 3-2. Den stora snackisen från matchen var matchstraffet för Mats Rosseli Olsen i den andra perioden.

Norrmannen tacklade Linus Öberg mot huvudet när han redan var upptagen i en annan närkamp. Örebroforwarden föll till isen och domarna valde att dela ut det större straffet.

– Det är solklart, absolut. Det är ingenting att snacka om. Det är en kampsituation en mot en i hörnet och så kommer Rosseli Olsen in där med fart. Det blir en tackling mot huvudet, det är ett matchstraff, sade experten Johan Tornberg i C Mores sändning.

Backen anmäls för diving

Nu har Rosseli Olsen också blivit anmäld till disciplinnämnden för “checking to the head”. Motiveringen lyder:

“Mats Rosseli Olsen kommer in med fart som tredje spelare i situationen och vänder upp ryggen vid tacklingen som träffar endast huvudet på Öberg. Rosseli Olsen äger hela ansvaret för att tacklingen inte skall träffa huvudet på Öberg som inte kan försvara sig då han är i kamp med en annan Frölundaspelare”.

Linus Öberg kunde spela vidare i matchen och beslutet väntas komma under dagen. Även William Worge Kreü anmäls till disciplinnämnden, men i det fallet handlar det om en diving.


TV: Studio Oddset Hockey om HV71:s kris: "Dödsdömt länge"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL