Jeremy Boyce hyllades i Timrå.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
SHL

Jeremy Boyce historisk – flest matcher i Timrås historia: “Betyder otroligt mycket”

ANNONS

I kväll skrev Jeremy Boyce in sig i Timrå IK:s historieböcker.
Han gör nämligen sin 681:a match för klubben vilket är flest i Timrås historia – och hyllades i NHC Arena. 
– När jag kom hit som 16-åring trodde jag inte att jag skulle stå här, säger Boyce i ett tal på isen.

Jeremy Boyce är född i Stockholm och har Huddinge som moderklubb men ändå har han blivit “Mr. Timrå IK”. 

Han kom till Timrå redan 2009 och har varit ordinarie i A-laget sedan 2010. Han har då spelat 680 (!) matcher för klubben trots att han bara är 29 år gammal. Tidigare i veckan matchade han Per Hallins rekord för flest spelade matcher i klubbens historia. 

I torsdagens hemmamatch mot HV71 så gör Jeremy Boyce sin 681:a match i Timråtröjan och sätter då nytt rekord.

“Svårt att hålla tårarna borta”

Han hyllades då stort i NHC Arena. 

– Det är svårt att hålla tårarna borta just nu så jag ska hålla mig kort. För det första så betyder detta otroligt mycket för mig. När jag kom hit som 16-åring trodde jag inte att jag skulle stå här, säger Boyce i ett tal på isen och fortsätter:
– Jag vill tacka alla mina lagkamrater, tränare, ledare, sportchefer och allihopa. Slutligen vill jag tacka alla fans och Västra Stå. Det är ni som gör det värt att komma ut här varje kväll. Ett oerhört stort tack, ni betyder allt. 

Jeremy Boyce gör sin 13:e raka säsong i Timrå IK och har totalt gjort 163 poäng för klubben. Han har då varit med och spelat upp klubben i SHL två gånger, både 2018 och 2021. 

På meritlistan har Boyce också ett JVM-guld då han var med i Juniorkronorna som gick hela vägen under Junior-VM 2012.


TV: Studio Oddset Hockey om HV71:s kris: "Dödsdömt länge"

Den här artikeln handlar om: