Erik Gustafsson och Marcus Johansson bakom viktiga segern

Washington spelade i natt sin sista match innan All Star-uppehållet. Då krävdes förlängning mot Columbus innan Capitals tillslut vann med 4-3.
– Vi pratade innan matchen om hur viktiga de två poängen innan uppehållet var, säger Trevor van Riemsdyk till NHL.com.

Det är nya tider och nya lag som hotar om slutspelsplatserna i NHL. Varken Pittsburgh Penguins eller Washington Capitals, som båda skördat stora framgångar det senaste decenniet, har en given plats i slutspelet.

Underifrån jagar lag som Buffalo Sabres, som ligger fyra poäng bakom Capitals, men som har ett bättre poängsnitt. Därför kommer det krävas en bättre form än vad laget har visat den senaste tiden om det ska bli något slutspel.

I natt ställdes Washington mot ligans sämsta lag Columbus Blue Jackets. Då blev de så pass pressade att det krävdes förlängning. Där Marcus Johansson och Erik Gustafsson, som slutade med två assist i matchen, stod för förarbetet till Jevgenij Kuznetsov avgörande.

– Oväntat, eller hur? Johansson stod för en fin passning till mig. Jag vet inte vad som hände. Jag sköt och den tog på en av deras killar och in, säger matchhjälten till NHL.com.

"Alla kan le nu"

Det var Washington som förde matchen och hade en ledning större delen av tillställningen. Men Johnny Gaudreaus mål för Columbus i den tredje perioden förstörde drömmen om att bara kunna spela av matchen.

Den tidigare poängkungens mål innebar 3-3 och ett likaläge med ungefär sju minuter kvar.

– Det var tråkigt att ge upp målet, men jag tror alltid på vårt lag. Till slut fick vi målet på övertid, vilket är najs. Alla kan le nu.

Det var den sista matchen för de båda lagen innan All Star-uppehållet. Det var därför en lite extra viktig seger för Capitals. Nu går man i uppehållet som vinnare och kvar på en slutspelsplats. Det trots att man har förlorat sex av de tio senaste.