Joacim Eriksson.
Foto: Imago
Europa

Joacim Eriksson förlänger med Schwenninger Wild Wings

ANNONS

Joacim Eriksson har gjort succé i Schwenninger Wild Wings den här säsongen. Nu förlänger den svenske burväktaren med den tyska klubben.

Via sin hemsida meddelar Schwenninger Wild Wings att Joacim Eriksson tecknat ett nytt treårskontrakt med klubben.

32-årige Eriksson anslöt till den tyska klubben under 2020 efter att dessförinnan ha gjort fyra säsonger i SHL med Växjö, Djurgården och Brynäs. Sedan intåget i den tyska ligan har Eriksson varit en av ligans absolut främsta målvakter och fick efter sin debutsäsong i ligan 2020/21 motta priset som ligans bästa målvakt.

– Vi hade många intensiva och konstruktiva diskussioner med Joacim och hans agent. Vi är otroligt glada över att kunna bekräfta att vi går in i framtiden tillsammans och såklart är vi väldigt glada över att ha en av de bästa målvakterna i ligan i vårt lag, säger klubbens vd Stefan Wagner till klubbens hemsida.

“Alltid varit mitt förstahandsval”

Den här säsongen har Eriksson noterats för en räddningsprocent på 93,1 procent samt ett snitt på 2,22 insläppta mål per match på de 35 matcher han gjort för DEL-klubben. Räddningsprocenten på 93,1 procent är den bästa noteringen i ligan av alla målvakter som spelat över tio matcher.

Kontraktet med Schwenninger Wild Wings löpte ut efter säsongen.

– Den här organisationen har ambitiösa mål och jag vill vara med och förverkliga dem. Det är därför Wild Wings alltid varit mitt förstahandsval, säger Eriksson.


TV: Målen från nattens NHL

Den här artikeln handlar om: