Hugo Alnefelt.
Foto: Frank Jansky/Icon Sportswire/Zuma
AHL

Hugo Alnefelts monstermatch: Räddade 51 skott – och höll nollan

ANNONS

Hugo Alnefelt var omutlig för sitt Syracuse under sena söndagskvällen. Den svenske AHL-målvakten räddade 51 skott – och höll säsongens andra nolla i 4–0-segern mot Providence.

Syracuse Crunch släppte till fler skott än tidigare under säsongen, men tack vare sin svenske burväktare Hugo Alnefelt kunde AHL-klubben trots det ta en tämligen komfortabel seger mot Providence under sena söndagskvällen, svensk tid.

Detta efter att Alnefelt räddat hela 51 skott när hans Syracuse besegrade Providence med 4–0. Svensken blev, så klart, utsedd till matchens bästa spelare och höll därmed sin andra nolla denna AHL-säsong.

Har storspelat efter årsskiftet

Efter en statistiskt tyngre debutsäsong i AHL förra säsongen, där Alnefelt noterades tio segrar på 23 matcher, en räddningsprocent på 88,2 procent samt ett snitt på 3,14 insläppta mål per match, har den tidigare JVM-målvakten lyft sitt spel i farmarligan denna säsong. Efter 18 spelade matcher med Syracuse står Alnefelt nu noterad för elva segrar, en räddningsprocent på 92,9 procent och ett snitt på 2,20 insläppta mål per match.

Alnefelt har storspelat sedan årsskiftet och kan stoltsera med en räddningsprocent på 96,4 procent på de fem AHL-matcher han spelat under 2023. 

***

Elmer Söderblom och Simon Edvinsson spelade båda nyckelroller när deras Grand Rapids Griffins besegrade Chicago Wolves med 5–3 på bortais under natten till söndag.

Söderblom noterades för två mål och en assist i segermatchen, medan Edvinsson stod för ett mål och en assist. För Edvinsson var målet i 5–3-segern hans andra under den gångna helgen och tredje totalt den här säsongen, medan målen var Söderbloms första i AHL-sammanhang.

Svenske målvakten Victor Brattström noterades för 24 räddningar på 27 skott för Grand Rapids.


TV: Bäcktröms första mål sedan skadan – hyllas av kommentatorerna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL