William Eriksson.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

William Eriksson byter AIK mot Almtuna

ANNONS

Det har inte klickat för William Eriksson i AIK. 
Nu väljer forwarden att lämna klubben för konkurrenten Almtuna. 
– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte, säger Eriksson på klubbens hemsida. 

Det blev endast 33 matcher i AIK för William Eriksson efter flytten från Björklöven. 

Den 24-årige forwarden har inte nått till de höjder han var på under fjolårets säsong med Umeålaget och väljer därmed att lämna Stockholmsklubben. Men långt flyttar han inte, varken geografiskt eller i tabellen. 

Den Löven-fostrade forwarden flyttar vidare till Uppsala och Almtuna. Detta meddelar Almtuna under lördagen, dagen efter Sportbladets avslöjande av flytten. 
– Vi har letat efter en spelare som kan spetsa våran forwardssida nu när vi har en hel del skador. William en spelare som vi ser en stor uppsida i. Han är tekniskt skicklig och har ett bra skott, säger Almtunas sportchef Tony Mårtensson på klubbens hemsida.

"Behövde ett miljöombyte"

Eriksson kommer in för att täcka upp för skador i Uppsala-lagets trupp, men berättar att det för hans del handlar om att hitta tillbaka till den form han hade i Björklöven där han stod för 25 poäng (13+12) under 52 matcher i grundserien. 

I ett AIK som stundtals har gått tungt har det endast blivit fyra poäng (3+1) på 33 matcher. 
– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte och efter samtal med Kimby och Tony så kändes det helt rätt, säger William Eriksson.

I skrivande stund skiljer det en poäng mellan AIK och Almtuna i den Allsvenska tabellen. Lagen gör upp om slutspelsplatserna efter topp-sex, samtidigt som de försöker äta upp det glapps som bildats upp dit.


TV: Så slutar streckstriderna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL