Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Västervik sparkar tränarduon Gudmundsson och Persson

ANNONS

Jumbo sedan tidigt på säsongen, tappade stjärnor och senast ett 0–7-nederlag. 
Nu väljer Västervik att agera. Tränarduon Gudmundsson och Persson får sparken. 
– Vi vill uppriktigt tacka Martin Gudmundsson för allt stenhårt arbete han och hela ledarteamet har lagt ner, säger ordförande Urban Widén. 

Det har inte varit en lätt säsong för Västervik. Sedan tidigt under säsongen har man hamnat på jumboplatsen i den hockeyallsvenskan tabellen och sedan dess har man vridit och vänt för att försöka klättra. Så har det inte blivit. Nu har klubben styrelse fått nog. 

Under lördagskvällen meddelade Västerviks styrelse att de väljer att byta ut klubbens två A-lagstränare Martin Gudmundsson och Morgan Persson. Detta efter att man förlorat fredagens hemmamatch mot Djurgården med förnedrande 0–7. De båda tränarna får alltså sparken från sina poster och jakten på ersättare har inletts.

– Det är inte ett enkelt beslut att fatta, säger Västerviks IK:s ordförande Urban Widén som fortsätter:
– Spelarna behöver lyssna på nya röster nu för att vi ska kunna få ut max av det lag som vi har tillgängligt för avslutningen av säsongen,

Under säsongen har Västervik tappat både stjärnbacken Daniel Brickley till MoDo och även hans amerikanska landsman Troy Loggins. Två spelare som bidrog med mycket poäng i laget. 

Självkritiska: “Inte har fått tillräckliga förutsättningar”

I sitt pressmeddelande ritkar styrelsen även en del av kritiken mot sig själva. 
– Vi vill vara tydliga med att Martin och Morgan inte har fått tillräckliga förutsättningar med dubbla roller för att kunna lösa den här situationen från oss i styrelsen och tyvärr gäller det hela säsongen och inte bara nu när det gått tungt resultatmässigt, säger Västerviks IK:s vice ordförande Petra Axelsson.

Klubben skriver att man har tagit inledande kontakter med möjliga ersättare till tränarna och att det under tiden istället kommer vara J20-tränarna Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson som tar över ansvaret.

“Vi vill be om att Ragnar Karlsson och Kasper Josefsson får arbeta ifred under den närmsta tiden, då det är mycket även för  dom att processa i detta.”, skriver klubben. 

För Martin Gudmundsson var det andra säsongen i klubben, En säsong där han utöver tränarrollen även hade ansvaret som general manager. 


TV: Krisdraget: Veteranforwarden blev back

Den här artikeln handlar om: