Foto: Bildbyrån
SHL

Matchstraff för Ville Pokka: "Gör ont att se den"

ANNONS

Färjestad ledde med bekväma 4-1. Då drog Ville Pokka på sig ett matchstraff för knätackling på Frölundas Jacob Nilsson, som hamnade i stora smärtor.
– Den där… det gör ont att se den faktiskt, säger experten Sanny Lindström i C Mores sändning.

Det var inför den energiska hemmapubliken som Färjestad spelade ut hela registret mot Frölunda och gick upp i en 4-1-ledning i början av den tredje perioden.

Men en knätackling av Ville Pokka höll på att bjuda in gästerna i matchen.

Den finländske backen klev upp och hamnade i en dålig position när han skulle stoppa Jacob Nilssons framfart. Det blev knä mot knä där Frölundaspelaren hamnade i stora smärtor efter matchen.

– Den där… det gör ont att se den faktiskt. Jag håller tummarna för Jacob Nilsson men det är givetvis ett matchstraff för Ville Pokka. Det är knä mot knä så det är av det tydligare slaget, säger Sanny Lindström i C Mores sändning. 

Klev av skadad

Frölunda kunde dock inte utnyttja läget att komma tillbaka utan förlorade med 4-1 mot de regerande mästarna. Än värre är att den redan långa skadelistan, med bland andra Ryan Lasch och Max Friberg, riskerar att bli ännu längre.

Jacob Nilsson återvände nämligen aldrig till spel och med tanke på forwardens problem med just knäskador de senaste åren håller Frölundasupportrarna andan.

Målskyttar i matchen var för Färjestad Lucas Forsell två gånger om, Eric Engstrand och Oscar Lawner. För Frölunda var det Linus Nässén som stod för målet.


TV: Så slutar streckstriderna

Den här artikeln handlar om: