Pontus Själin.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
SHL

Pontus Själin förlänger med Luleå till 2025

ANNONS

Pontus Själin har gjort åtta raka säsonger i Luleå.
Nu förlängs kontraktet med backen och han blir kvar i klubben till 2025. 
– Pontus är en ytterst laglojal spelare som har vuxit fram som en kärnspelare i truppen, säger sportchef Stefan “Skuggan” Nilsson. 

2015 kom Pontus Själin till Luleå och han har sedan blivit klubben trogen då han har gjort åtta raka säsonger och spelat 372 matcher i Luleå.

Han har haft utgående kontrakt med klubben men nu står det klart att parterna har enats om ett nytt avtal som sträcker sig till 2025. 

– Det känns jättebra att vi har kommit överens om en förlängning av avtalet redan nu, för jag trivs fantastiskt bra i både föreningen och Norrbotten. Och jag känner att jag fortfarande utvecklas i min roll som back för Luleå Hockey, säger Själin till klubbens hemsida.

“Stabil som back”

Den här säsongen har Själin gjort åtta poäng på 31 matcher för Luleå. 26-åringens bästa säsong var förra året då han gjorde 15 poäng på 42 matcher. 

– Pontus Själin är en ytterst laglojal spelare som har vuxit fram som en kärnspelare i truppen. Han är stabil som back och man vet alltid vad man får av honom när han är inne på isen. Dessutom gör han ofta sina bästa matcher när det betyder som allra mest. Och trots att han redan varit här under många säsonger så ser vi fortsatt utvecklingspotential i honom, säger sportchefen Stefan “Skuggan” Nilsson.

Backen, som är fostrad i Östersund, har spelat 307 SHL-matcher i sin karriär där han tidigare även representerat Leksand.


TV: "Får vara glada om de hamnar i ingenmansland"

Den här artikeln handlar om: