Foto: Bildbyrån
AHL

Olof Lindbom kallas upp till AHL

ANNONS

Olof Lindbom lämnade Sverige efter den förra säsongen för spel i Nordamerika. Målvakten hamnade då i ECHL med Jacksonville Icemen, men nu kallas 22-åringen upp till AHL.

Han var en del av Kristianstads succélag förra året och har även två säsonger med Mora i Hockeyallsvenskan bakom sig. Men inför den här säsongen valde Olof Lindbom att lämna Sverige för spel i Nordamerika.

Draftad av New York Rangers åkte målvakten över för att visa upp sig för organisationen. Men tidigt på säsongen placerades 22-åringen i ECHL, och det har faktiskt inte blivit en enda match i AHL – än.

För under natten kom beskedet att Hartford Wolfpack kallar upp svensken från Jacksonville Icemen. I vad som brukar beskrivas en liga där vad som helst kan hända har Olof Lindbom spelat 16 matcher, vunnit elva med en räddningsprocent på 87.4 och 3.03 insläppta mål per match.

Målvakten var en stor talang när han spelade i Djurgården under sina ungdomsår och var med i nästan alla landslag fram tills Junior-VM. Han är också storebror till succé- och JVM-målvakten Carl Lindbom.


TV: "Får man inte lite Färjestadsvibbar?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL