Förbundskapten Ulf Hall och forwarden Stella Sjöberg.
Foto: Bildbyrån
Landslag

Trots krossen – Sverige missar finalen

ANNONS

Sverige körde över Tyskland med 7–1. Trots det missar det svenska U16-landslaget finalen i europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen i Spittal.

Premiärförlusten mot Tjeckien blev kostsam för det svenska U16-landslaget i den europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen. På grund av strafförlusten står det nu klart att Sverige missar finalmatchen i turneringen när gruppspelet under gårdagen avslutades.

För att Sverige skulle ha en chans att nå finalen behövdes en seger mot Tyskland, samtidigt som Tjeckien max fick ta en poäng mot Italien senare under onsdagskvällen.

Vann med 7–1

Sverige gjorde vad som krävdes, då man körde över Tyskland med hela 7–1. Stora segerorganisatörer för det svenska laget var förstakedjan med Edit Danielsson, Stella Sjöberg och Elsa Pallin som tillsammans noterades för tio poäng i matchen. Danielsson sköt ett hattrick i storsegern, medan Sjöberg noterades för tre poäng (1+2) och Pallin blev poängbästa svenska med fyra poäng i matchen (1+3). Mellan stolparna räddade Ebba Ridderstolpe 16 av 17 poäng.

Tyvärr, för svensk del, räckte det inte med segern för att säkra sin plats i finalen. Italien hade inte en chans mot Tjeckien som kunde vinna matchen med hela 7–2 och därmed vinna grupp B med ett poängs försprång till Sverige.

För Tjeckien väntar således en final mot Slovakien, som vann grupp A, medan Sverige ställs mot Finland i bronsmatchen som spelas i morgon.

Sverige – Tyskland 7–1 (1–0, 2–1, 4–0)
Sverige: Edit Danielsson (3), Stella Sjöberg, Elsa Pallin, Meja Andersson, Evelina Arvidsson.
Tyskland: Friederike Pfalz.


TV: Så slutar streckstriderna

Den här artikeln handlar om: