Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Storförlust för Vancouver i natt: "Det var riktigt illa"

Rick Tocchet vann sin första match med Vancouver under natten till onsdag. I sin andra match på Canucks-bänken hann verkligheten i kapp, då den nya tränaren inkasserade sin första förlust med sitt nya lag efter att Canucks blivit överkörda med 6–1 av Seattle.
– Det var illa. Det var riktigt illa, säger Tocchet.

Rick Tocchet fick en bra start på sin tränarsejour i Vancouver Canucks då han under natten till onsdag, svensk tid, kunde guida Canucks till en säker 5–2-seger mot bottenlaget Chicago Blackhawks.

I sin andra match på Canucks-bänken ställdes Tocchet inför en betydligt tuffare uppgift i form av grannklubben Seattle Kraken – och snabbt hann verkligheten ikapp den nya huvudtränaren.

Canucks blev utspelade på bortaisen i Seattle och fick inkassera en 1–6-förlust efter bland annat ett mål av Alexander Wennberg.

– De (Seattle) är ett bra lag. Jag vet inte om ängslan och känslorna från förra veckan kom i kapp vissa av killarna, men det var illa. Det var riktigt illa, säger Tocchet till media efter matchen.

“Vi har mycket jobb framför oss”

Canucks hamnade i ett 0–2-underläge i den första perioden innan man tappade matchen helt och hållet i mittperioden där man lät Seattle gå ifrån till en 5–0-ledning. Vancouvers enda mål i matchen kom med åtta sekunder kvar i andra perioden genom Conor Garland.

– Vi var mjuka. Jag hatar att kalla mitt lag för mjuka, men det var precis vad vi var i kväll. Vi deltog inte i närkampsspelet vid sargerna. Våra gamla rutiner kom tillbaka och vi pratade i ledarstaben om hur vi önskade att vi hade fått ha tio träningar med det här laget. Det visade sig i kväll att vi har mycket jobb framför oss.

I Seattle noterades som sagt Alexander Wennberg för ett mål i matchen, medan Adam Larsson stod för två assist samtidigt som André Burakovsky lämnade matchen med en passningspoäng i protokollet.

Seattle Kraken – Vancouver Canucks 6–1 (2–0, 3–1, 1–0)
Seattle: Oliver Bjorkstrand 2 (9), Alexander Wennberg (9), Jared McCann (23), Eeli Tolvanen (8), Ryan Donato (12).
Vancouver: Conor Garland (9).