Foto: Bildbyrån & twitter (@TeemuSel8nne)(Montage)
NHL

Bedard svarar på Selännes inbjudan: "Skulle passa perfekt i Anaheim"

ANNONS

Under gårdagen lade legendaren Teemu Selänne upp en video där han bjöd in den väntade draftettan Connor Bedard till Anaheim. Nu har stortalangen svarat. 
– Välkommen till Södra Kalifornien, skriver Selänne i inlägget. 

Det har under lång tid stått klart att Connor Bedard kommer att väljas först i sommarens NHL-draft. Den enorma talangen har fått alla ögon mot sig, inte minst efter sina 23 poäng på sju matcher i JVM. Men frågan återstår, vilken klubb drar lyckolotten? 

Frågar man legendaren Teemu Selänne finns det bara ett svar, Anaheim Ducks. 

Under gårdagen publicerade den tidigare Anaheim-profilen en video på twitter där han besökte lagets omklädningsrum. Då passade han på att skicka en lite inbjudan till Bedard.

– Många duktiga unga spelare, säger han och filmar Mason McTavish, Troy Terry and Trevor Zegras tröjor innan han placerar en liten lapp med Bedards namn på intill de andra tröjorna. 
– Jag tror att Connor Bedard skulle passa perfekt i det här Anaheim-omklädningsrummet. Välkommen till Södra kalifornien, skriver han sedan i inlägget. 

För NHL.com berättar Bedard hur han reagerade på det hela. 
– Det var rätt kul. Jag såg hans sista match i NHL. Såklart en rätt bra spelare, säger Bedard. 

Stort fan av Sedinarna

I nuläget är det som bekant inte klart vilket lag som kommer att få möjligheten att ta in Bedard. Draft-lottningen kommer att genomföras i april, där kommer de 16 första valen delas ut. Redan nu kan man följa oddsen för vilka som är favoriter till att välja Bedard, men själv menar han att han inte följer det hela. 
– Nej jag har inte kollat. Jag är inte fokuserad på vad som pågår där riktigt. Jag tror att om jag blir draftad in i NHL, kommer jag vara rätt peppad oavsett var det blir, säger Bedard till NHL.com. 

Under veckan fick även den Vancouver-födda 17-åringen träffa en av våra största svenska NHL-spelare, någon som han berättar att han är ett stort fan av. 
– För mig som är härifrån och är ett Canucks-fan var det riktigt coolt att äntligen få möta honom och prata med honom. Jag var lite av en “fanboy” och berättar hur stort fan jag var, det var coolt, säger Bedard om Henrik Sedin.


TV: Profilerna hyllar Connor Bedard efter JVM-succén

 

Den här artikeln handlar om: