Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Anton Forsberg hoppade in – och ledde Ottawa till seger

ANNONS

Cam Talbot tvingades lämna nattens möte med New York Islanders med en underkropsskada. Då fick Anton Forsberg hoppa in mellan Ottawas stolpar – och leda Senators till en 2–1-seger.
– Det är en del av jobbet, säger Forsberg.

Det var drygt halvvägs genom nattens möte mellan Ottawa Senators och New York Islanders som olyckan var framme för Senators målvakt Cam Talbot. En underkroppsskada tvingade veteranmålvakten att utgå från matchen vid ställningen 2–0 till Ottawa, varpå svenske Anton Forsberg skickades in mellan stolparna.

– Jag såg inte vad som hände. Jag satt och pratade på bänken, sedan hörde jag bara hur folk började skrika på mig. Det var inte mycket att göra. Det var bara att ta på sig grejerna och göra sitt bästa, säger Forsberg.

Efter matchen var det fortfarande oklart hur pass allvarlig Talbots skada var.

“Det är en del av jobbet”

Forsberg räddade 21 av 22 skott i matchen och såg till att Senators kunde gå segrande ur matchen.

– Det hjälper alltid att få några skott emot sig tidigt så man kommer in i det. Det kändes som att jag fick några, vilket var skönt. Man kommer in kall, men det är vad det är. Det är en del av jobbet, säger Forsberg.

Assist av Aho

Den svenske burväktaren är inne på sin tredje säsong i Ottawa Senators och står noterad för en räddningsprocent på 90,1 procent efter 24 spelade matcher med laget den här säsongen.

Senators mål i matchen gjordes av Shane Pinto och Claude Giroux, medan Brock Nelson sköt Islanders enda mål i matchen. Islanders svenske back Sebastian Aho noterades för en assist på bortalagets mål, ett bortalag som nu har sex raka förluster i bagaget. 

Ottawa Senators – New York Islanders 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Ottawa: Shane Pinto (12), Claude Giroux (16).
New York: Brock Nelson (18).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: