Foto: Bildbyrån
SHL

Tom Hedberg: "Ingen mening att inte spela några matcher

ANNONS

Tom Hedberg har inte spelat en match för Brynäs sedan annandagen. Backen står fortsatt utanför truppen – och nu börjar han se sig om efter andra alternativ.
– Självklart vill ingen hockeyspelare hamna i den här situationen, säger 23-åringen till Gefle Dagblad.

Brynäs kämpar fortfarande för att undvika kval och har gjort ett par förändringar i truppen. Bland annat har backen Julius Bergman flyttat till Södertälje och forwarden Jacob Blomqvist anslutit från Timrå.

En annan som har hamnat i kläm är Tom Hedberg. Backen har spelat 25 matcher för Brynäs den här säsongen men på sistone har istiden varit obefintlig. Det är nu snart en månad sedan han ens var dressad till match.

Därför börjar 23-åringen nu se över sina alternativ.

– Det är det jobb man har, den bransch man är i, man vet att det kan hända. Klart det aldrig är roligt för man vill ju spela matcher. Men det är bara att göra det bästa av situationen och se hur det löser sig, säger han till GD-sporten.

“Man måste ju spela”

Tom Hedberg kom till Brynäs sommaren 2020 och har sedan dess gjort två hela säsonger i klubben. Förra säsongen blev det också 16 poäng på 50 matcher i grundserien.

Men nu ser han alltså ut att ha gjort sitt i Gävleklubben.

– Ja, det är klart att man måste ju spela så är det ju. Det är ju ingen mening att inte spela några matcher.

Nästa match för Brynäs är på torsdag hemma mot Timrå. Då ser juniorbackarna Theo Lindstein och Axel Eriksson gå före i rangordningen.  


TV: Så slutar streckstriderna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM