Oskar Östlund i Skellefteåtröjan.
Foto: Bildbyrån
Europa

Uppgifter: Oskar Östlund klar för Lillehammer

ANNONS

Oskar Östlund lämnade engelska Sheffield Steelers förra veckan.
Nu uppger norska TV2 att den svenske burväktaren är klar för spel i Lillehammer.

I fredags lät den engelska EIHL-klubben Sheffield Steelers meddela att man valt att gå skilda vägar med den svenske burväktaren Oskar Östlund. En skada tidigt på säsongen höll svensken borta från spel under hösten och under vintern fick målvakten sedan inte spela någon match med den engelska klubben.

Nu ser Östlund ut att fortsätta karriären i Norge.

Enligt norska TV2 ska bara detaljer återstå innan Östlund är överens med Lillehammer om ett kontrakt. Den norska klubben meddelade under gårdagen att förstemålvakten Trym Gran skulle lämna klubben för seriekonkurrenten Storhamar och enligt TV2 kommer Östlund att träna med Lillehammer redan i dag.

Har spelat fyra säsonger i Norge

Östlund har tidigare haft fyra framgångsrika säsonger i Norge med Storhamar, där han vann ett guld (2018) och samma säsong noterades för ligans bästa räddningsprocent med sina 92,3 procent.

Storspelet i Norge landade Östlund ett SHL-kontrakt med Skellefteå AIK, men efter bara fyra matcher i SHL lämnade Östlund den västerbottniska klubben för spel i tyska Krefeld. I Sverige har Östlund även spelat allsvensk hockey med Karlskrona. På juniornivå har han representerat Växjö, HV71 och Brynäs.


TV: Solomålet – kliver förbi hela försvaret på egen hand

Den här artikeln handlar om: