NHL

Anton Blidh placeras på waivers av Colorado

ANNONS

Anton Blidh har studsat mellan NHL och AHL den här säsongen. Under söndagen valde Colorado Avalanche att placera den svenske forwarden på waivers.

Inte mindre än sex gånger har Anton Blidh blivit upp- och nedflyttad mellan NHL-klubben Colorado Avalanche och farmarlaget Colorado Eagles den här säsongen. 

Nu kan den svenske 27-åringen plockas upp av någon annan NHL-klubb utan ersättning. Detta efter att han under söndagen placerats på waivers av Avalanche

Har placerats på waivers tre gånger tidigare

Att placeras på waivers är ingen ny erfarenhet för Blidh, som inför säsongsstarten gick igenom waivers-processen och enligt CapFriendly har den svenske forwarden placerats på – och gått igenom – waiverslistan vid tre tillfällen tidigare under sin NHL-karriär.

Så sent som i oktober placerades Blidh på waivers av Avalanche, varpå han kört därefter skickades ned till Colorado Eagles i AHL.

Blidh har delat sin istid mellan Avalanche och Eagles den här säsongen, där den förre Frölundaforwarden spelat 13 NHL-matcher med Avalanche, varav de två senaste i helgen som gick, och totalt 23 matcher i AHL med Eagles. I NHL har Blidh ännu inte gjort någon poäng den här säsongen, medan han i farmarligan producerat nio poäng (6+3) på 23 matcher.


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om: