Josh Dickinson och Riley Woods.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Riley Woods och Josh Dickinson närmar sig comeback för MoDo

ANNONS

MoDo har fått klara sig utan toppduon Riley Woods och Josh Dickinson den senaste tiden. 
Men nu är stjärnorna på väg tillbaka och förväntas kunna återgå till full träning under veckan. 
– Vi har inte satt någon deadline på exakt när de ska vara tillbaka, säger tränaren Mattias Karlin till ÖA

Trots att de radade 16 raka segrar, vilket var tangerat rekord i HockeyAllsvenskan, så saknade MoDo Hockey två av sina bästa spelare under en stor del av segersviten. 

Riley Woods har inte spelat han ådrogs en knäskada i matchen mot Västerås 18 november medan Josh Dickinson har saknats sedan ett skott tog olyckligt i matchen mot Södertälje 7 december. 

Nu kommer dock ett glädjebesked då stjärnduon är på väg tillbaka i spel och förhoppningen är att de båda ska återgå till full träning den här veckan. 

– Vi har inte satt någon deadline på exakt när de ska vara tillbaka, men vi vill att de ska träna ett tag med laget först innan de börjar spela matcher, säger huvudtränaren Mattias Karlin till Örnsköldsviks Allehanda.

“Saknas i laget”

Det finns en möjlighet att någon av dem kan vara tillbaka redan till fredagens match mot Östersund – även om det är en liten chans. 

– Vi får se. En (Riley) har varit på is lite mer än den andra (Dickinson).

Duon har varit saknade hos MoDo speciellt i powerplay där spelet har blivit lidande när varken Woods och Dickinson har kunnat spela. 

– Alla toppar saknas i ett lag, oavsett om det är vi eller något annat lag. De är toppspelare för oss, det är inget att hymla om. Jag tycker ändå att vi har krigat oss igenom den här perioden när de har varit borta, säger Karlin. 

Riley Woods gjorde nio mål och 23 poäng på 18 matcher innan skadan medan Josh Dickinson sköt tolv mål och 26 poäng på 23 matcher innan han skadades.


TV: SHL:s tre hetaste MVP-kandidater

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM