Bildbyrån
SHL

Rodrigo Abols är klar för Rögle: "Ville verkligen stanna"

ANNONS

2023 inleds med en riktig nyhetsbomb. Expressen avslöjade under söndagen att Rodrigo Abols är klar för Rögle till nästa säsong. En nyhet som Abols själv bekräftar - efter att han inte erbjudits en förlängning av Örebro.
– Det klart att jag är besviken. Jag har varit här under en längre tid och detta har verkligen blivit hemma för mig, säger han till SvenskaFans.

Örebro går inte bara skilda vägar med tränaren Niklas Eriksson efter säsongen. Även lagkaptenen Rodrigo Abols kommer lämna klubben. Under söndagen skrev Expressen att Rögle vunnit dragkampen om lettländaren - och några timmar senare bekräftade Abols själv nyheten.

Örebrokaptenen är dock tydlig med att han helst hade velat stanna i Örebro.

– Jag sa till min agent direkt att min huvudprioritet var att stanna i Örebro. Vi började ha en dialog och frågade dem om möjligheten till en förlängning. Då svarade de att de inte var redo ännu, vilket jag köpte. Men sedan blev det helt tyst under en längre tid. Då var jag tvungen att sondera marknaden för andra erbjudanden, berättar han för Svenskafans.

“Känns fel att lämna”

Abols, som kom till Örebro 2017 och har varit klubben trogen sånär som på en säsong i Nordamerika, säger att han är besviken över Örebros agerande.

– Det klart att jag är besviken. Jag har varit här under en längre tid och detta har verkligen blivit hemma för mig. Det gör att det också känns fel att lämna. Men samtidigt får man ha förståelse för att klubben vill gå vidare och få till förändringar.

Abols säger att han och general manager Stefan Bengtzén inte diskuterat framtiden speciellt mycket.

– Nej, vi har inte pratat mycket om det. Vi hade bara ett kort samtal där jag berättade om att jag hade skrivit på för Rögle.

Rodrigo Abols har gjort 20 poäng på 27 matcher den här säsongen.


TV: SHL:s hetaste MVP-kandidater

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL