Tim Erixon.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Uppgifter: Tim Erixon kan bli näste spelare att förlänga med Timrå

ANNONS

Timrå har redan förlängt kontraktet med flera spelare.
Nu uppger Sundsvalls Tidning att Tim Erixon kan bli näste spelare att skriva ett nytt avtal. 
– Jag vill väldigt gärna behålla honom, säger sportchefen Kimmo Kapanen till ST. 

Under december har Timrå IK förlängt kontrakten med Per Svensson, Didrik Strömberg och Jacob Johansson

Nu uppger Sundsvalls Tidning att klubben jobbar med att sajna upp ytterligare en spelare på ett längre kontrakt. 

Backen Tim Erixon gör sin andra säsong i Timrå men har då utgående kontrakt. Han bekräftar att det pågår en dialog om en förlängning. 

– Jag har pratat ganska länge med Timrå och vi får se vad som händer. Jag och min fru trivs jättebra här och det är otroligt kul att spela inför den här kokande grytan. Det är en familjär känsla i arenan och grymt bra stämning i truppen, säger Erixon till ST.

“Han vet vad jag tycker”

Den 31-årige backen flyttade till Timrå efter att ha vunnit SM-guld med Växjö 2021 och var sedan med och höll uppe Timrå i SHL. Den här säsongen har han gjort sju poäng på 29 matcher och är en av lagets viktigaste defensiva spelare. 

– Vi har pratat men är inte riktigt överens ännu. Just nu ligger bollen lite mer på Tims sida men troligen kommer vi att prata mer de närmsta dagarna. Han vet vad jag tycker och jag vet vad han tycker. Men vi har inte skrivit på något kontrakt ännu, säger sportchefen Kimmo Kapanen till Sundsvalls Tidning.

Enligt Kapanen är det nu en prioritet att förlänga kontraktet med Tim Erixon. 

– Ja, absolut. Han har varit riktigt bra och till exempel tagit hand om Joonas Lyytinen på ett bra sätt sedan han kom hit. Tim är en sådan som ger trygghet till andra spelare, jag vill väldigt gärna behålla honom.


TV: "Kul när spelare täpper till truten på en"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL