Kent Norberg har förtroende för Tommy Samuelsson och hans stab.
Foto: Bildbyrån
SHL

Kent Norberg har förtroende för Tommy Samuelsson: “Vem som helst klarar inte det”

ANNONS

HV71 har förlorat sex raka matcher och har fyra poäng upp till säker mark. 
Enligt sportchefen Kent “Nubben” Norberg är det nu slutvärvat hos HV – samtidigt har han fullt förtroende för tränaren Tommy Samuelsson.
– Vi är medvetna om att det här inte är någon söndagsskola, säger “Nubben” till JP/Jnytt.

SHL-nykomlingen HV71 har återigen hamnat i en svacka vilket gjort att de har förlorat sex raka matcher, bland annat ångestmötet mot Malmö tidigare i veckan. 

Trots att klubben har satsat och förstärkt truppen med en hel del värvningar så går det fortsatt tungt för HV. I skrivande stund ligger Jönköpingslaget näst sist, fyra poäng bakom Brynäs som ligger ovanför kvalstrecket. 

HV71 har värvat Joey LaLeggia, Radan Lenc, Niklas Hjalmarsson, Nick Shore och Oliwer Kaski sedan säsongen började. Enligt sportchefen Kent Norberg har laget nu värvat klart – för stunden.

– Vi har tagit in tre backar och två forwards och har spets i laget. Nu gäller det att jobba med gruppen vi har. Vi kan inte addera spelare till höger och vänster, det är inte så jag brukar jobba och inte heller så jag vill jobba. Men det har blivit så nu av olika anledningar, säger “Nubben” till JP/Jnytt

“Helt övertygad om att Tommy, ”Stille” och Johan är rätt personer”

Med laget satt har fokuset då i stället riktats mot HV71:s tränarteam med huvudtränaren Tommy Samuelsson i spetsen och Fredrik Stillman samt Johan Åkerman som assisterande tränare.

Trots lagets dåliga form och prekära situation i tabellen är “Nubben” tydlig med att han fortfarande har förtroende för tränarstaben.

– Ja, det har jag. Jag är helt övertygad om att Tommy, ”Stille” och Johan är rätt personer. Det är inte enkelt att ställa sig i ett SHL-bås med en sådan kravbild som det finns på HV71. Vem som helst klarar inte det.

Kent Norberg litar på de tränarna som finns i klubben och menar att han inte tittar efter andra tränare som kan finnas tillgängliga på marknaden. 

– Så är det. Jag och Tommy har varit med länge och vi båda vet att det är resultat som krävs. Vi är medvetna om att det här inte är någon söndagsskola. Elitidrott handlar om att vinna, säger han till JP/Jnytt.

 


TV: "Skulle kunnat bli en Rönnberg för Örebro"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL