Lucas Forsell.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

Lucas Forsell stannar med Färjestad ett tag framöver

ANNONS

Lucas Forsell återvände till Färjestad inför gårdagens match efter varit utlånad till Hockeyallsvenska Karlskoga. Nu står det klart att den unga forwarden stannar ett tag till med SHL-klubben.

Det blev en lyckad återkomst till Färjestad för Lucas Forsell under gårdagen. Den 19-årige forwarden blev nämligen en av målskyttarna i Färjestads 3–2-seger över Rögle efter förlängning. Detta i första matchen tillbaka efter lånet till BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskan.

Forsell är skriven hos båda klubbarna och kan därmed flyttas upp och ned mellan de två parterna. Men för tillfället ser det ut att vara spel i SHL som står på schemat för forwarden, meddelar Bik på sin hemsida. Anledningen bakom beslutet är att Färjestad har spelare har på frånvarolistan. 

Draftades av Vancouver Canucks

Karlskoga får därmed klara sig utan Forsell under de tre kommande matcherna. Men då även den hockeyallsvenska-klubben saknar spelare, har de nu lånat in den SHL-meriterade Filip Barklund från Lindlöven.

På fredag väntar nästa match för Karlstadsklubben då Oskarshamn står för motståndet borta i Be-Ge Hockey Center.

Forsell valdes i sjunderundan, som det 201:a valet totalt, av Vancouver Canucks i NHL:s Draft 2021. Denna säsong har den unge spelaren noterats för ett mål under tio matcher i SHL, samt för sex poäng (2+4) under 17 matchers tid i Hockeyallsvenskan.


TV: Rookiens älskvärda agerande – tar över intervjun

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL