Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Mats Sundin och Nicklas Lidström blir lagkaptener i "Game for Börje"

ANNONS

I november meddelade Brynäs att de kommer arrangera "Game for Börje" mellan legendarer för att uppmärksamma och samla in pengar till ALS-forskningen. Nu står det klart vilka profiler som ska leda lagen. 
– Han var otroligt omtänksam och en varm person, en superhjälte för mig. Det ör en stor sorg att han nu gått bort, säger "Lidas" på Brynäs hemsida. 

2022 har kommit med en stor sorg för hela hockeysverige. Under sommaren kom beskedet att Börje Salming drabbats av ALS och i november kom beskedet att en av svensk hockeys absolut största gått bort. 

För att hylla Börje och samtidigt uppmärksamma och samla in pengar till ALS-forskningen kommer Brynäs anordna en välgörenhetsmatch den 11 februari. 

"Game for Börje" kommer att spelas mellan Toronto Maple Leafs alumni och Tre Kronor Legends. Nu meddelar Brynäs vilka legender som kommer få äran att leda lagen som kaptener.

Mats Sundin får äran i Toronto Maple Leafs alumni och Nicklas Lidström i Tre Kronor Legends.

– Börje var en stor idol när jag växte upp. Jag lekte att jag var Börje Salming på isen när jag var med mina kompisar. Jag fick sedemera chansen att spela tillsammans med honom i Canada Cup 1991, säger Nicklas LidströmBrynäs hemsida. 

– Börje var en stor mentor för mig och hjälpte mig när jag kom till Toronto, men även in i landslaget i början av 90-talet, säger Mats Sundin, som själv gjorde 13 säsonger i Toronto.


TV: William Nylander om Börje Salmings bortgång

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL