Foto: Bildbyrån (Montage)
JVM 2023

JVM-spelarna från andra länder som spelar/har spelat i Sverige

JVM ger en chans för de framtida stjärnorna som fostrats i Sverige att visa framfötterna och bryta igenom, men det gäller inte bara de svenska spelarna, utan även de juniorerna från de andra länderna. Här är samtliga utländska JVM-spelare i årets upplaga som spelar/har spelat i Sverige. 

  • Österrikiska talangerna som frodas i Rögle. 
  • De toppar listan – har sex spelare med erfarenhet från Sverige. 
  • Topptippade inför NHL-draften – gått genom svenska hockeyn. 

Just nu: Supererbjudande på Hockeysverige Plus i samband med JVM. Få ett helårsabonnemang för 399 kronor med koden “JVM23”.

JVM har inneburit stora genombrott och steg i många stortalangers karriärer. Här hemma i Sverige pratar vi ofta och gärna om Juniorkronornas moderklubbar och vilka föreningar som varit med och bidragit på vägen fram till det ärofyllda mästerskapet. 

Men hur är det med juniorerna från de andra länderna som även de präglats av svensk hockey innan de tagits ut i sitt lands JVM-trupp? 

Tittar vi bakåt i tiden finns det nutida stjärnor i NHL som exempelvis Kevin Fiala och David Pastrnak, som båda tillhört svenska juniorverksamheter åren innan de spelat juniormästerskap. För schweizarens del blev det en säsong i Malmö innan ett genombrott i HV71 föranledde den nutida NHL-stjärnans första JVM, 2014. Pastrnak gjorde en liknande resa inför samma mästerskap, men tog vägen genom Södertälje.

På senare tid finns det exempelvis tyske Dominik Bokk som tagit sig via Växjö och sedan Rögle och in i en JVM-trupp. Men hur ser det ut i denna upplaga? Hockeysverige.se går igenom samtliga spelare i kategorin.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL