Cam Atkinson.
Foto: Bildbyrån
NHL

Beskedet: Cam Atkinson missar resten av säsongen

ANNONS

Cam Atkinson har inte kommit till spel för Philadelphia Flyers den här säsongen. Nu står det klart att han kommer att missa hela säsongen på grund av en nackskada.

Enligt The Athletic ådrog sig Cam Atkinson en överkroppsskada i slutet av september. I början av december var Philadelphia-forwarden nära att göra comeback, men efter att han fått grönt ljus att träna med närkontakt så placerades han i stället på skadereserven.

Nu står det klart att Atkinson kommer att missa hela säsongen.

Under gårdagen meddelade NHL-klubben att Atkinson ska genomföra en nackoperation som kommer att hålla honom borta från spel under den resterande delen av säsongen.

Slutade tvåa i interna poängligan

Vidare meddelar klubben att operationen kommer att genomföras i morgon, onsdag, och att han förväntas bli fullt återhämtad efter operationen.

Atkinson är Flyers sjätte bäst betalde spelare med sin lönetaksträff på 5,875 miljoner dollar. Amerikanen kom till Flyers inför förra säsongen och slutade ifjol tvåa i den interna poängligan efter att ha producerat 50 poäng (23+27) på 73 matcher.

Sedan tidigare står det även klart att Flyers-backen Ryan Ellis kommer att missa hela säsongen på grund av en ryggskada. Även Sean Couturier är långtidsskadad, då även han dras med en jobbig ryggskada. Couturier genomgick en ryggoperation i slutet av oktober med en förväntad rehabiliteringstid på tre till fyra månader.


TV: Superstjärnan får domarna att ändra sitt beslut

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL