NHL

Patrick Kane och Jonathan Toews spelade sin 1 000:e match tillsammans – blev överkörda

ANNONS

Patrick Kane och Jonathan Toews har länge burit Chicago Blackhawks på sina axlar. I natt gjorde duon sin 1 000:e match tillsammans – och då blev laget helt överkörda av Rangers som vann med 7-1.
– Vi har det mentalt jobbigt att återhämta oss som lag, säger Jonathan Toews till NHL.com.

Det är bara en annan aktiv, och tio stycken genom tiderna, duo som har lyckats med bedriften att spela 1 000 NHL-matcher som lagkamrater.

Jonathan Toews och Patrick Kane skrev återigen in sig i NHL:s historieböcker. Duon har under de senaste 15 säsongerna burit organisationen på sina axlar och lett dem till tre Stanley Cup.

Men det är andra tider nu. I jubileumsmatchen blev Blackhawks fullständigt överkörda och slutsiffrorna skrevs till 7-1 i fördel för New York Rangers. I mål för Chicago stod Arvid Söderblom.

– Det är svårt att sätta fingret på en sak när det finns så mycket olika saker som faller samman. Du kollar upp på tavlan och det är 3-0, 4-1, 5-1. Det är inte en bra känsla. Men du får ge den här gruppen kredd. Även om vi har en jobbig period finns det ett engagemang till varandra att försöka lösa det här, säger Jonathan Toews till NHL.com.

Sist i ligan

För New York Rangers var det den sjunde raka segern och efter en lite trögare säsongsinledning har de nu börjat trampa igång på allvar. Storstjärnan Artemij Panarin och Norris Trophy-vinnaren Adam Fox hade tre poäng var. Mika Zibanejad blev noterad för två assist.

– Vi spelar som ett lag. Det är fyra kedjor och sex backar som är inblandade i målen. Alla spelar en bra och solid ishockey. Vi hade inte mycket tur med pucken i början av säsongen, nu får vi lite mer av det, säger huvudtränaren Gerard Gallant.

New York Rangers ligger nu trea i sin division, samtidigt som Blackhawks är tvärsist i ligan på 18 poäng.

Målskyttar: 
Chicago Blackhawks: Philipp Kurashev.
New York Rangers: Filip Chytil, Artemij Panarin, Kaapo Kakko, Jacob Trouba, Vincent Trocheck, Vitaliij Kravtsov och Jonny Brodzinski.


TV: Se Erik Gustafssons oväntade hattrick

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL