Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Bekräftar: Magnus Nygren vänder hem till Sverige efter säsongen

ANNONS

Ryktena om en återkomst i Färjestad har pågått under en längre tid. 
Nu kommer beskedet från schweiziska Davos. Magnus Nygren vänder hem till Sverige efter säsongen. 
– Jag har fortfarande chansen att prestera ordentligt i SHL, säger han på klubbens hemsida. 

Sportchefen Rickard Wallin har själv åkt ner till Schweiz för att övertala Magnus Nygren att komma tillbaka till Färjestad. Den nu 32-årige stjärnbacken har tidigare berättat att det är något han har funderat på, men inget har varit klart. 

Nu kommer ett tydligt besked från svenskens nuvarande klubb i Schweiz. 

På sin twitter skriver Davos: 

“Vår #27, Magnus Nygren kommer att lämna Davos i slutet av den här säsongen. Av familjeskäl har han bestämt sig för att återvända till hemlandet Sverige till nästa vår”. {

– Det var ett otroligt tufft beslut, inte bara för mig utan också för min fru. Det är fortfarande extremt känslosamt idag, dagar efter att beslutet togs. Davos har blivit ett andra hem, säger Nygren på klubbens hemsida och fortsätter:
– Tillsammans med min fru Lisa har jag kommit fram till att det är rätt tid att återvända hem när jag kombinerar mina barns framtid, vår familjs och min egen idrottsliga framtid. Jag är 32 år gammal, men så länge jag har kraften har jag fortfarande chansen att prestera ordentligt i SHL. 

Öppnat för återkomst

Karlstadfödde backen har spelat i den schweiziska klubben under de sex senaste åren. På 233 matcher har han 138 poäng, men i och med en option i det nuvarande kontraktet har han rätt till att bryta det för att flytta hem till Sverige, trots att det sträcker sig över 2023/24. 

Och om man ska lyssna på 32-åringens egna ord, är det mycket troligt att det blir just en återkomst i moderklubben Färjestad. 

– Som jag sagt någon gång tidigare: Skulle de inte vilja ha mig, men vi skulle vilja flytta hem... Det är inte så att jag hade slutat spela hockey då. Men det är nog något sånt som skulle behöva hända för att jag inte skulle hamna där i så fall, sade han i början av december till Värmlands Folkblad. 

Nygren har tidigare gjort sju säsonger och nästan 300 matcher i klubben och var med när klubben tog SM-guld 2011. 

– Vi har en positiv dialog. Alla som följer Färjestad vet Magnus historia och vad han har gjort för föreningen. Nu har han varit länge nere i Schweiz och det är ingen hemlighet att både han och Färjestadsfansen har en förhoppning på att han någon gång ska återvända. Det är inga superförvånande uppgifter som kommer ut. Jag har varit i Schweiz och träffat Magnus och vi har som sagt en positiv dialog, säger Wallin till Nya Wermlands tidning efter beskedet.


TV: "Måste sänka förväntningarna på Mario Kempe"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL