Se Studio Oddset Hockey i videospelaren ovan.
Studio Oddset Hockey

TV: Björn Liljander gästar Studio Oddset Hockey

ANNONS

Malmö Redhawks parkerar i botten av SHL efter en tung rad av förluster, Mitt i krisen försöker nye sportchefen Björn Liljander predika tålamod. I Studio Oddset Hockey pratar 40-åringen om sin långsiktiga plan med nya klubben.
– Det blåser mycket från utsidan. Det är media och många experter. Man får jättemånga tips de här dagarna, många som vet vad vi ska och inte ska göra, skrockar Liljander.

En fin säsongsstart såg Malmö Redhawks klättra upp i toppen av SHL-tabellen. Men där blev man inte långlivade. I mörka november började förlusterna komma på löpande band och nu befinner sig laget plötsligt på jumboplatsen i ligan.

I det färska avsnittet av Studio Oddset Hockey från Svenska Spel gästas panelen med Fredrik Warg, Uffe Bodin och Mikael Tellqvist av nye sportchefen Björn Liljander, 40-åringen tog över klubben inför den här säsongen och har omedelbart ställts inför tuffa prövningar. I programmet pratar han om vikten av att hålla bruset utanför omklädningsrummet när det blåser snålt, hans egen annorlunda resa till jobbet och hur hans långsiktiga planer för Malmö Redhawks ser ut.

– Min ambition när jag kom till Malmö var att vi skulle bygga något över tid. Vi ska bygga en hållbar verksamhet och en vinnande kultur över tid. Det är inget vi gör på ett halvår, det kommer att krävas tid och tålamod, säger Liljander som även ger huvudtränaren Tomas Kollar sitt stöd.
– Från min sida vill jag ge tränaren det och jag hoppas att föreningen har tid och tålamod. Vi behöver göra någonting nytt i Malmö, sen vad drevet säger kan vi inte bry oss om. Jag kan bara relatera till när Roger (Rönnberg) tog över Frölunda en gång i tiden. Det var inte guld och gröna skogar där då heller. Det tar tid innan man lyckas bygga någonting.

DESSUTOM:

  • Sänk era förväntningar på Luleås nyförvärv Mario Kempe, tycker Uffe Bodin.
  • Vad får Djurgården i Johan Garpenlöv?
  • Vad ligger bakom Skellefteås makalöst starka form?
  • Experterna tippar Bomben, den här veckan med 300 000 kronor extra i potten.

Detta och mycket annat i veckans avsnitt av Studio Oddset Hockey!

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL