Theo Keilin.
Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg
SHL

Theo Keilin får rookiekontrakt i Skellefteå

ANNONS

Skellefteås juniorer fortsätter att imponera och sno åt sig rubriker.
Theo Keilin gjorde i helgen sin 100:e minut i SHL och får därför ett rookiekontrakt av klubben. 
– Jag vill ta plats och få spela mer så det är klart det blir en tändvätska, säger 19-åringen på klubbens hemsida. 

Läs allt om Skellefteås J20-lag här – kommentarer om ALLA spelare.

Den magiska gränsen nåddes i helgens möte med Linköping. I sin 17:e SHL-match för säsongen nådde Theo Keilin äntligen 100 spelade minuter i ligan. Därmed belönas han med ett kontrakt av Skellefteå. 

– Superkul! Det är klart att det var målet när jag kom hit, att jag skulle landa det så det är jag så klart stolt och tacksam över, samtidigt så börjar en ny resa utifrån det och jag måste se till att bli ännu bättre och se till att fortsätta utvecklas varje dag för att ta en plats och konkurrera om mer och mer speltid. Jag vill ju spela mitt spel även där, vilket jag tycker att jag fått göra, men jag vill ta plats och få spela mer så det är klart det blir en tändvätska, säger 19-åringen på klubbens hemsida.

"Går en fin framtid till mötes"

Detta presenterar klubben under onsdagen. Samma dag som Axel Sandin Pellikka som yngste spelare togs ut i Sveriges JVM-trupp. 

Här berättar 17-åringen om succén och uttagningen. 

– Det känns kul att få skriva kontrakt med Theo. Han har tagit stora kliv i vårt juniorlag under den tid han varit här men även gjort bra ifrån sig A-laget. En kille som är seriös och ambitiös och har mycket spel i sig. Vi tror att han går en fin framtid till mötes i svart och gult, säger sportchefen Erik Forssell. 

För Theo Keilin betyder kontraktet att han enligt SHL-spelarnas kollektivavtal är berättigad en månadslön på 23 000 kronor. 

Han är den första junioren i Skellefteå att spela sig till ett SHL-kontrakt denna säsong, men kanske inte den sista.


TV: McDavid pekar ut Mats Sundin som en förebild

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL