Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Patrik Zackrisson kritiserar Leksand

ANNONS

Från toppen till botten. Leksand fyra raka förluster gör att laget nu är endast tre poäng från kvalplats. Då väljer lagets kapten Patrik Zackrisson att kritisera sitt egna lag.
– Jag tror inte att någon i laget är nöjd med sin säsong hittills, säger “Zacke” till Falu-kuriren. 

När Leksand ställs mot Luleå på bortaplan på torsdag riskerar de att förlora sin femte raka match. Det enorma tappet har gjort att den tidigare tabelltrean nu endast har några få poäng ner till en kvalplats. 

I en intervju med Falu-kuriren går inte lagets kapten Patrik Zackrisson ut och skyddar sina lagkamrater, utan väljer istället att kritisera lagets prestationer. 

– Vi känner att vi inte kommit upp till den potential vi har. Vi får inte den utdelningen vi vill och måste ha mer desperation i de avgörande momenten. Och självförtroende och tro och att alla måste våga. Och lite tur så klart, säger han till tidningen och fortsätter: 
– Jag tror inte att någon i laget är nöjd med sin säsong hittills, och jag tror att det syns i spelet på slutet. Det är en självförtroendedipp där man kanske går till sig själv och försöker göra fler saker rätt. Då kan det bli att man lägger fokus på fel saker.

Irriterat på träningen

Falu-kuriren rapporterar även att det var irriterat under tisdagens träning. Flera klubbor slogs hårt i sargen när misstag begicks ute på isen. 

– Jag tycker det är bra med tävlingsinstinkt på träningarna. Det är många därute som krigar och kör på, både för att utvecklas och för att bygga en bra känsla inför match, säger Zackrisson angående detta.


TV: "Vi ska bygga en vinnande kultur i Malmö"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM