Erbjudande

Julklappstips: Beställ böckerna om Tommy Salo och Wille Löfqvist

ANNONS

Vad sägs om några hårda hockeyklappar under granen? Nu ger Hockeysverige.se och Idrottsförlaget dig chansen att beställa hem Tommy Salos nya självbiografi och boken om den legendariske Brynäsmålvakten Wille Löfqvist.

Julen står för dörren och klapparna ska fixas.

Har du en närstående person som älskar hockey och inte kan få nog av läsning om världens bästa sport? Då har vi böckerna för dig.

I samarbete med Idrottsförlaget erbjuder Hockeysverige.se sina besökare möjligheten att beställa hem två alldeles färska hockeyböcker. Det handlar om Tommy Salos självbiografi “Salo - mitt liv bakom masken” samt historien om Brynäslegenden Wille Löfqvist “Den glade grubblaren”.

Salo - mitt liv bakom masken

Det här är historien om ishockeymålvakten Tommy Salos liv och karriär, skriven i samarbete med hockeysverige.ses reporter Ronnie Rönnkvist. Tommy berättar om sina OS- och VM-guld men också om karriären i Surahammars IF, IK Westmannia, Västerås IK, New York Islanders, Edmonton Oilers, Colorado Avalanche, MoDo HK och Frölunda HC. Han beskriver också berömmelsens baksida, hur det känns när hyllningarna förbyts till den raka motsatsen.

Tommy Salo är en av svensk hockeys största målvakter genom alla tider. Få glömmer bragderna vid OS-guldet 1994 och VM-guldet 1998. Salo var Tre Kronors förstemålvakt fr.o.m. 1994 t.o.m. 2004. Han spelade totalt tio säsonger i NHL och representerande New York Islanders, Edmonton Oilers och Colorado Avalanche. På “hemmaplan” spelade han i elitserien för Västerås, MoDo och Frölunda.

Tommy Salo är en av de få som någonsin fått sex getingar av fem möjliga i Expressen, efter att hållit nollan i Sveriges två finalmatcher mot Finland i VM 1998.

  • Format: Inbunden. 170 mm x 230 mm
  • Omfång: C:a 200 sidor
  • Pris: 295 kronor + 55 kronor frakt

Wille Löfqvist - den glade grubblaren

1947 var ett speciellt år i Sverige. Andra världskriget hade tagit slut två år tidigare. Sverige moderniserades i snabb takt. Vi fick elspisar, varmvatten, centralvärme, vattentoaletter och kylskåp i våra nybyggda lägenheter, och så fick vi såväl källskatt som personnummer och barnbidrag.

Folkhemsdrömmen var på väg att bli verklighet, även om vi fortfarande drogs med diverse ransoneringar och besparingsplaner i krigets skugga. I Gävle invigdes Folkets Hus, det nya öster om Gamla Gefle, liksom Tekniska gymnasiet (Teknis) m.m.

Gefle IF, som Sveriges äldsta idrottsförening, var också på hugget efter kriget. De startade Milanserien i fotboll och ishockeylaget vann DM. Men bäst i stan var ändå GGIK, som gick upp i division I med ett mycket ungdomligt hockeylag där Stöveln Öberg var den stora stjärnan.

Även i Strömsbro hände något alldeles speciellt. Den 12 april föddes Sven William Löfqvist. Brynäs- och golfprofilen William Löfqvist gick bort i cancer den 23 oktober 2016. Många, många minns honom ännu med värme, och för att ännu fler ska förstå vilken sorts människa han var har vi skapat denna bok. Men 500 matcher och sex SM-guld för stadens stolthet så kan man verkligen kalla Wille för en riktig brynäslegend! 

  • Författare: Ulf Kriström
  • Format: Inbunden. 210 mm x 291 mm (A4)
  • Omfång: C:a 300 sidor
  • Pris: 349 kr + 79 kr frakt.

FYLL I FORMULÄRET NEDAN FÖR ATT BESTÄLLA DIN BOK!

Deadline på beställning för att få böckerna innan jul: 18 december

Vid frågor mejla kundtjanst@everysport.com

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL