NHL

TV: Kasperi Kapanen har varit petad – kommer in och gör hattrick

ANNONS

Kasperi Kapanen har varit utanför laget stora delar av säsongen. I natt var han med – och stod för ett hattrick när Penguins besegrade St. Louis Blues med 6-2.
– Jag tycker att “Kappy” har svarat oerhört bra, säger Pittsburghs huvudtränare Mike Sullivan till NHL.com.

Det har varit en tung säsong för Kasperi Kapanen som i mångt och mycket inte har varit en del av Pittsburgh Penguins den här säsongen.

I sin tredje match tillbaka i laget klev finländaren fram och sköt ett hattrick, som sänkte St. Louis Blues. Det var hans fjärde mål på tre matcher efter att ha varit petad i de sju dessförinnan. 

– Det har inte varit den enklaste månaden. Men jag är bara glad över att vara där och vinna matcher. Uppenbarligen växer självförtroendet, säger finländaren själv till NHL.com.

Det var också Kasperi Kapanen som öppnade målskyttet tidigt i matchen.

Fullbordade hattricket

Redan där fick Pittsburgh ett momentum som man aldrig släppte. Bryan Rust gjorde 2-0 och i slutet av perioden utökade Kapanen ledningen till 3-1, efter en reducering av Pavel Buchnevich.

I den andra perioden utöka Penguins ytterligare när Jason Zucker satte 4-1. Vladimir Tarasenko reducerade, förgäves. För bara några minuter senare gjorde Kasperi Kapanen mål igen, och fullbordade sitt hattrick.

– Jag ger honom så mycket kredd. Vi är överlyckliga för honom. Det är inte en enkel upplevelse att vara utanför laget. Det är svårt för varje spelare och inte så lätt för en tränare heller, att ta det beslutet. Men jag tycker att “Kappy" har svarat oerhört bra, säger Mike Sullivan.

Matchen slutade 6-2 efter ett mål i den tredje perioden av Sidney Crosby


TV: Berggren svarar på fansens frågor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL