🌹BÖRJE SALMING 1951-2022 🌹
Se hyllningen i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Börje Salming hedrades inför Torontos match

ANNONS

Toronto Maple Leafs fortsätter att hylla Börje Salming. I natt höll hedrade NHL-klubben den svenske legendaren genom att hålla tyst stund under 21 sekunder för Salming.

Det var bara 18 dagar sedan Börje Salming tog emot publikens jubel i Scotiabank Arena under vad som kom att bli hans sista besök i Toronto. I natt hedrades den svenske backlegendaren av hemmapubliken i Scotiabank Arena på nytt.

Detta genom att man höll en tyst stund under 21 sekunder, samma siffra som Salming spelade med på ryggen under sina 16 säsonger i klubben, inför nattens möte med San Jose Sharks.

– Tack till alla som fick honom att känna sig så älskad, på samma sätt som han älskade alla er, sade speakern i Scotiabank Arena under ceremonin i natt.

I helgens match mot Minnesota Wild spelade Leafs med en specialdesignad logotyp som bestod av ett blått lönnlov, en gul kungakrona och Börjes namn i lövet för att hedra den svenske legendaren, en logotyp man spelade med på tröjan även i nattens match mot San Jose. 

Vidare stöttar klubben även ALS Action Canada genom att donera pengar från försäljningen av de framtagna “Salming-tröjorna”.

Storstjärnan tangerade rekordet

Efter hyllningsceremonin till Börje Salming spelades det även en match i Toronto i natt.

Maple Leafs lyckades besegra San Jose Sharks med 3–1 efter att Pierre Engvall skjutit ett av hemmalagets mål i matchen. Mitchell Marner stal emellertid rubrikerna från matchen, då han med sitt 3–1-mål i tom kasse förlängde sin imponerande poängsvit till 18 raka matcher – och därmed tangerade den anrika NHL-klubbens rekord för poäng i flest raka matcher.

Bara Darryl Sittler (1977/78) och Ed Olczyk (1989/90) har tidigare lyckats göra poäng i 18 raka matcher för klubben. Marner fick en stående ovation efter målet i tom målbur.

– Det är väldigt speciellt. Det betyder mycket. Jag har min familj på plats, så det blev ett speciellt ögonblick. Jag är säker på att de stod i publiken och älskade ögonblicket lika mycket som jag. Jag växte upp i den här stan och var en stor supporter av laget som barn och att nu få ha sitt namn uppe med dessa legendarer… Det är speciellt, säger Marner till NHL.com.

Toronto Maple Leafs – San Jose Sharks 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
Toronto: Auston Matthews (12), Pierre Engvall (3), Mitch Marner (8).
San Jose: Matt Nieto (6).

Se hyllningen till Salming i videospelaren ovan.


TV: Se matchens höjdpunkter här

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL