Tom Kühnhackl.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Tom Kühnhackl närmar sig en återkomst: "Dag till dag"

ANNONS

Tom Kühnhackl har varit frånvarande från spel sedan han fått utstå otäck huvudtackling under förra veckan. Men nu är den tyske forwarden på bättringsvägen, och snart kommer Skellefteå AIK få se honom i laguppställningen igen enligt Norran

Det var under förra veckans CHL-möte mellan Skellefteå AIK och ZSC Lions, som Juho Lammikko sänkte Tom Kühnhackl med en otäck huvudtackling. Kort därefter utgick Skellefteåforwarden, utan att återvända till spel igen då han ådrog sig en hjärnskakning i samband med smällen. 

Men under dagens värmning ska Kühnhackl ha deltagit i flera spelmoment, och ska sakta men säkert närma sig en spelklar status igen enligt Norran.

– Där är dag till dag, säger Jörgen Lindbäck, från Skellefteås medicinska stab, till lokaltidningen.

Kan bli återkomst under helgen

Vidare skriver Norran att den 30-årige forwarden inte kommer finnas med i truppen under kvällens match mot HV71. Men att det däremot finns en möjlighet att tysken kommer till spel under helgen.

– Jag hade en skada där du inte vill vara tillbaka för tidigt. Vi måste säkerställa att jag är helt återställd och redo när jag ska spela igen, säger Kühnhackl och tillägger:
– Förhoppningsvis redan på lördag mot Leksand.

Kühnhackl är nu inne på sin andra säsong med Skellefteåklubben, och har denna säsong noterats för ett mål och två assist under 14 matcher.


TV: "Djurgården hade varit ett mittenlag om det inte vore för honom"

Den här artikeln handlar om: