Almtuna IS.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
NDHL

Almtunas ordförande om nedlagda damlaget: “Nödvändigt att göra”

ANNONS

Almtuna IS pausade sin satsning på damlaget men menar att det bara är tillfälligt. 
Enligt klubbens ordförande var detta nödvändigt för klubbens totala ekonomi.
– Vårt yttersta ansvar är att klubben överlever på kort och lång sikt, säger Petteri Olsén till Uppsala Nya Tidning

Mitt under pågående säsong väljer Almtuna IS att lägga ner sitt damlag och dra sig ut ur seriesystemet. Detta på grund av ekonomiska skäl. 

Men enligt klubbens ordförande Petteri Olsén så är det endast tillfälligt som laget försvinner. Förhoppningen är att damlaget ska kunna starta sin verksamhet igen i framtiden, men det kan dröja ett eller flera år.

– Vi pausar elitsatsningen för dam senior och drar oss omedelbart ur seriespelet. Jag är helt övertygad om att Almtuna kommer att ha ett damlag framöver, i vilken serie vet jag inte, säger Olsén till Uppsala Nya Tidning.

“Vi agerar efter förutsättningarna”

Enligt klubben kostar det mellan 600 000 och 800 000 kronor att bedriva damlaget under en säsong. De vill dock inte bekräfta hur mycket herrlagets verksamhet kostar under en säsong men enligt uppgifter till UNT rör det sig om ett belopp runt 20 miljoner kronor. 

Klubbens ordförande menar att det i princip finns kostnadstäckning för all verksamhet i föreningen – utom just damlaget. Något som tvingade dem att fatta ett obekvämt beslut, säger han.

– Ja, det sticker i ögonen, självklart. Det är något vi vägt fram och tillbaka många gånger men vårt yttersta ansvar är att klubben överlever på kort och lång sikt och det här är nödvändigt att göra. Något annat vore ansvarigt av oss, säger Petteri Olsén och fortsätter: 
– Självklart är det något som inte går hem hos alla medlemmar och sponsorer men nånstans måste man sätta sig in i vår situation med helheten. Jag har full förståelse för att man kan ha synpunkter men vi agerar efter förutsättningarna. 

“Dom flesta är otroligt arga”

Under måndagen har Almtunafostrade spelaren Olivia Klaar berättat för hockeysverige.se hur hon och spelarna känner över beslutet. 

– Dom flesta är otroligt arga, precis som jag själv är. Tjejerna är ledsna och besvikna. Det här är verkligen helt ofattbart och går inte att sätta ord på det, säger Klaar.

Läs hela intervjun med Olivia Klaar här.


TV: Torontos gest till Salming – startar sex svenskar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL