Landslag

Tre Kronor tog andra raka – efter Jonathan Dahléns dubbel

Sam Hallam blev en vinnare i sin första match som förbundskapten för Tre Kronor. Mot Schweiz satt det långt inne och det krävdes förlängning innan Jonathan Dahlén kunde avgöra med sitt andra mål för matchen.
– Det är något man har drömt om länge, säger Jonathan Dahlén om att få göra sina första landslagsmål.

Han stod för ett hattrick i går mot Tjeckien.

I dag klev André Petersson fram igen och öppnade målskyttet. Med en elegant styrning på Pär Lindholms skottpass gav han Tre Kronor ledningen med 1-0.

Det var en ledning som höll sig fram till den andra perioden,  då Sverige hamnade i en längre svacka. Puckarna slängdes hej vilt och det var sällan passningarna hittade en lagkompis. Då kom också kvitteringen från Schweiz när Damien Riat sköt in 1-1 i numerärt överläge.

– Det är ingen bra period av oss. Det är det klassiska att man går ner sig lite i andra, säger Tre Kronors assisterande tränare Mikael Karlberg till Viasat.

Schweiz tog över sista perioden

I den tredje perioden var det ett mer påkopplat Tre Kronor som inledningsvis skapade oreda i Schweiz zon. Efter att Sandro Aeschlimann stått för en jätteräddning på Linus Johansson snappade Jonathan Dahlén upp pucken och sköt in 2-1 för Tre Kronor.

Men efter ett slarv i egen zon fick Patrick Geering ett fritt skottläge mitt i slottet. Schweizaren skickade iväg ett direktskott som överlistade Joel Lassinantti

I slutet av matchen var Schweiz nära att hitta det avgörande målet. Men ett tillbakatryckt Tre kronor lyckades reda ut det och ta matchen till en förlängning.

– Schweiz har tagit över mer och mer och är faktiskt det bästa laget i den sista perioden, säger experten Valentina Lizana.

Dahléns andra mål avgjorde

I början av övertidsperioden fick Sverige med sig en utvisning och fick då chansen att spela fyra mot tre.

Guldläget tog Tre Kronor till vara på på bästa sätt och kunde avgöra genom Jonathan Dahlén som gjorde sitt andra mål för kvällen.

– Det är något man har drömt om länge så det är kul att få göra både mål ett och två. De är bra, skickliga och rappa. Väldigt imponerad över Schweiz och det är skönt att vi kommer iväg med segern. Alla köper in på spelidén, säger Timråforwarden.

Vinsten var Tre Kronors andra raka och Sam Hallam är fortfarande obesegrad som förbundskapten.

TV: Svårt för Karlkvist att glädjas åt succén