Landslag

U17-landslaget förlorade mot Finland

ANNONS

Sverige fortsätter blanda och ge i World Hockey Challenge. I natt föll laget med 6-3 mot rivalerna Finland efter att ha hamnat i underläge med hela 5-1.
– Vi är inte nöjda med arbetsinsatsen och tävlingsnivån under första halvan, säger förbundskapten Johan Rosén.

Seger mot Kanada Vit och Kanada Svart. Förluster mot USA och Finland. U17-landslaget blandar och ger i “inofficiella U17-VM", World Hockey Challenge. 

I nattens match mot Finland tog Sverige förvisso ledningen i den första perioden, men därefter kom ett rejält ras. Finland gjorde fem raka mål och gick upp i en 5-1-ledning, 14 minuter in i den andra perioden.

Ett underläge Sverige inte lyckades kämpa sig tillbaka ifrån.

Man gjorde visserligen två raka mål och skapade minispänning i matchen, ungefär halvvägs in i den tredje perioden, men fem minuter efter 3-5-reduceringen kom den definitiva spiken i kistan när Roope Vesterinen gjorde sitt andra mål och sin tredje poäng för matchen. 6-3 var ett faktum, och det blev också slutresultatet.

“Tar med oss att vi höjer oss”

Frölundas, Karl Sterner, Moras Anton Olsson och Örebros Oscar Davidsson gjorde de tre svenska målen i förlustmatchen.

– Vi är inte nöjda med arbetsinsatsen och tävlingsnivån under första halvan, men vi tar med oss att vi höjer oss och ger dem en match under andra halvan, säger förbundskapten Johan Rosén till Tre Kronors twitterkonto.

Sverige spelar igen imorgon bitti, svensk tid, mot Tjeckien. De avslutar sedan gruppspelet med en match mot Kanada Röd på lördag morgon, svensk tid.


TV: Hjältarna efter TV-puckssegern 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL