Emil Bemström imponerar i AHL.
Foto: Zuma Press
AHL

Emil Bemström matchhjälte – nu toppar han poängligan

ANNONS

Emil Bemström har tagit höstens degradering till AHL på bästa möjliga sätt. I natt stod 23-åringen för två mål och en assist i 4–2-segern över Chicago Wolves – och toppar nu poängligan i AHL.

Columbus Blue Jackets valde att skicka ned den svenske VM-forwarden Emil Bemström till AHL inför NHL-säsongen efter att den tidigare Djurgårds- och Leksandsforwarden spelat närmast uteslutande NHL-hockey under sina tre första år i Nordamerika.

Bemström har emellertid tagit degraderingen till farmarligan på bästa möjligt sätt. Svensken inledde säsongen med en poängsvit på fem raka matcher och i helgen gick 23-åringen upp i poängligaledning i AHL efter att ha agerat segerorganisatör för sitt Cleveland i mötet med Chicago Wolves.

Tjänar tio miljoner kronor i AHL

Forwarden stod för två mål och en assist när Cleveland vann med 4–2 – och i samma veva klev Bemström upp i poängligaledning i AHL. 23-åringen har nu producerat sju mål och totalt 14 poäng på sina inledande tio matcher. Tre andra spelare har också producerat 14 poäng, men Bemström toppar poängligan i egenskap av flest gjorda mål.

Emil Bemström, som spelade VM med Tre Kronor i våras, skrev i somras på ett nytt tvåårigt envägskontrakt med Columbus Blue Jackets värt tio miljoner kronor per säsong.


SVEP: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL