Sean Couturier.
Foto: Sam Navarro/Bildbyrån
NHL

Sean Couturier genomgår ytterligare ryggoperation

ANNONS

Philadelphia Flyers Sean Couturier har under en längre tid dragits med skadebekymmer. Förra veckan undergick han ännu en operation för att korrigera ryggskadan. 
– De gjorde ett nytt ingrepp inom samma område för att göra lite fler reparationer, sade klubbens general manager Chuck Fletcher till NHL:s hemsida.

I våras undergick Sean Couturier en ryggoperation för att få bot på den skada som besvärat honom under en längre dels tid. Men ryggskadan ville ändå inte ge med sig, och centern befarades därmed missa hela säsongen, eller åtminstone stora delar av den. 

Nu har Philadelphiastjärnan undergått ytterligare en operation efter att upplevt en beständig nervirritation under flera månader.

– De gjorde ett nytt ingrepp inom samma område för att göra lite fler reparationer, sade klubbens general manager Chuck Fletcher till NHL:s hemsida.

Couturier, vars skada hindrat honom från spel denna säsong, förväntas nu missa ytterligare tre till fyra månader. Men general managern hoppas att operationen ska vara första steget i resan tillbaka till full hälsa. 

– Förhoppningsvis känner Sean lindring från smärtan, så att kan känna sig bättre. Slutmålet är att han ska kunna komma tillbaka till spel, vilket vi är fortsatt hoppfulla kring, säger general managern till NHL.

Inte deltagit i matchspel sedan december

Den senaste gången den 29-åringe kanadesnaren spelade en match var i december förra året. Men Fletcher förblir som sagt optimistisk att centern kommer vara tillbaka efter tre till fyra månader.

Couturier är inne på sitt första år av sitt åttaårskontrakt med Philadelphiaklubben, vars lönetaksträff ligger på 7,75 miljoner dollar per säsong.


TV: Alla mål från nattens NHL

Den här artikeln handlar om: