Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

New York Rangers föll tungt mot Columbus Blue Jackets

New York Rangers föll tungt i nattens möte med Columbus Blue Jackets. Bortalagets segersiffror skrevs till 5–1 efter att den ryske rookiemålvakten Daniil Tarasov säkrade sin första NHL-seger – medan Rangers-veteranen Jaroslav Halak släppte in fem av 21 skott.
– Jag blev utklassad av deras målvakt, säger Halak till NHL.com.

Det blev ingen rolig kväll i Madison Square Garden för New York Rangers i mötet med Columbus Blue Jackets. Trots ett skottmässigt övertag (31–21) tog gästerna från Ohio en komfortabel 5–1-seger efter att rookiemålvakten Daniil Tarasov räddat 30 av 31 skott i matchen.

Bara tre Blue Jackets-målvakter (Elvis Merzlikins, Pascal Leclaire och Matiss Kivlenieks) har räddat fler skott för att säkra sin första NHL-seger.

– Det är otroligt. Det är väldigt speciellt för mig. Killarna hjälpte mig mycket, säger Tarasov till NHL.com.

“Jag måste vara bättre”

I andra änden av isen hade Rangers-veteranen Jaroslav Halák en desto tyngre kväll. Den 37-årige burväktaren räddade 16 av 21 skott i matchen när han fick chansen mellan stolparna då stjärnan Igor Sjestjorkin vilades.

– Jag blev utklassad av deras målvakt. Jag måste vara bättre i nästa match och länge fram kunna hjälpa mina lagkamrater att vinna och ta lite poäng. Det här var inte min bästa match, säger Halak.

För andra matchen i rad lämnade Mika Zibanejad isen poänglös för sitt Rangers. Även Blue Jackets svensk Gustav Nyquist lämnade matchen utan att göra poäng, medan Adam Boqvist fick finna sig i att stå utanför Columbus lag i nattens match.

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)
New York: Artemij Panarin (4).
Columbus: Zach Werenski (2), Andrew Peeke (1), Jegor Tjinachov (1), Eric Robinson (1), Kent Johnson (2).

***

André Burakovsky stod för ett mål för sitt Seattle när Kraken förlorade gårdagskvällens bortamöte med Chicago Blackhawks med 4–5. Två mål inom loppet av 13 sekunder i mitten av den tredje perioden vände på matchen för Blackhawks, där Filip Roos spelade 18 minuter och var +1 i plus/minus-statistiken för hemmalaget.

Adam Larsson stod för en assist i matchen för Seattle.

Chicago Blackhawks – Seattle Kraken 5–4 (2–2, 1–2, 2–0)
Chicago: Tyler Johnson 2 (2), Jujhar Khaira (1), Max Domi (3), Jason Dickinson (2).
Seattle: Jared McCann (3), André Burakovsky (3), Matty Beniers (2), Vince Dunn (1).

***

Sebastian Aho är tillbaka i New York Islanders lag efter skadefrånvaro och spelade för Long Island-laget när man föll i nattens bortamöte med Florida Panthers med 2–3. Den svenske backen spelade 13 minuter och var -2 i plus/minus-statistiken i förlustmatchen.

Ingen svensk skrev in sig i poängprotokollet i matchen, men Gustav Forsling var framträdande i Florida och spelade över 22 minuter i segermatchen.

Florida Panthers – New York Islanders 3–2 (2–0, 0–1, 1–1)
Florida: Anton Lundell (1), Eetu Luostarinen (2), Ryan Lomberg (1).
New York: Anders Lee 2 (4).