Carey Price.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Carey Price planerar inte att sluta: "Kan inte träna på professionell nivå"

ANNONS

Rehabiliteringen går inte särskilt bra för Carey Price. Hart Trophy vinnaren dras fortfarande med smärta i vardagen, men planerar inte att sluta än. 
– Min högsta prioritet är att få mitt kropp att vara smärtfri i mitt vardagsliv, säger Price enligt Sportsnet.

Carey Price tilldelades Masterton Trophy under sommaren för sin kamp och vilja att ta sig tillbaka till hockeyn. Målvaktsstjärnan hade kämpat sig tillbaka från en knäoperation, samtidigt som han gick igenom en tuff period utanför isen. 

Mot slutet av förra säsongen klev 35-åringen ut på isen vid fem tillfällen för Montreal Canadiens. Denna säsong har han som väntat satts upp på listan för långtidsskadade av Montreal. Men trots detta berättar profilen att han fortfarande inte har planer på att avsluta spelarkarriären, detta trots att rehabiliteringen inte har varit en framgång. 

– Vi får bara ta det steg för steg. Jag har inga planer på att sluta just nu. Nu är mitt mål att spela utan smärta. Jag kan inte träna på professionell nivå. Jag har fortfarande problem med trappor. Att bära mina barn upp och ner för trappor är svårt. Så min högsta prioritet är att få mitt kropp att vara smärtfri i mitt vardagsliv, och sedan ta det därifrån, säger Carey Price under måndagen enligt Sportsnet.

Kontraktet som Price har med Montréal sträcker sig fram till och med säsongen 2025/26. 

Inte sugen på ytterligare en operation

Price har tidigare berättar om att han inte är särskilt sugen på ytterligare en knäoperation då det skulle innebära en för stor risk. Enligt CBC skulle en sådan operation ha en 50 procents chans att lyckas. 

– Det är frustrerande. Du går från att vara i Stanley Cup-final till att sitta här i dag, det är en ganska kort period däremellan. Det är inte en position jag såg mig själv vara i för ett kort tag sedan. Det har varit en känslomässig berg- och dalbana för mig. Men jag har haft min familj, mina barn och min fru har verkligen stöttat mig, säger Price.


Throwback: Guldkorn från Sedinarna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL