Felix Sandström och Samuel Ersson.
Foto: Bildbyrån
NHL

Felix Sandström tillbaka – då skickas Samuel Ersson till AHL

ANNONS

Samuel Ersson har fått inleda säsongen i Philadelphia Flyers NHL-lag. Nu är emellertid landsmannen Felix Sandström tillbaka från skada – vilket innebär att Ersson skickas till farmarlaget Lehigh Valley Phantoms.

Philadelphia Flyers svenske målvakt Felix Sandström ådrog sig en underkroppsskada under en försäsongen, vilket innebar att landsmannen, tillika ex-brynäsaren, Samuel Ersson fått inleda säsongen med NHL-klubben.

Ersson har suttit på bänken när Carter Hart spelat Flyers två inledande matcher i grundserien, men nu får 22-åringen göra plats för Felix Sandström. Via sitt Twitter-konto meddelar Flyers att man aktiverat Sandström från skadelistan och samtidigt valt att skicka Ersson till AHL-klubben Lehigh Valley Phantoms.

På grund av skadebekymmer spelade Ersson bara fem matcher i AHL under sin debutsäsong i Nordamerika, där han noterades för en räddningsprocent på 89,3 procent samt ett snitt på 2,96 insläppta mål per match.

Felix Sandström, å sin sida, gör sin fjärde säsong i Nordamerika och fick förra säsongen spela fem matcher i NHL med Flyers samt 44 matcher i AHL med Lehigh Valley Phantoms. I NHL släppte Sandström in 3,32 mål per match i snitt och räddade 91 procent av skotten han ställdes inför.


TV: Elmer Söderbloms första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM