TV: Adrian Kempe avgör galen match

En av de bästa svenska målskyttarna i NHL har presenterat sig för säsongen. Adrian Kempe klev fram och gjorde två mål när Los Angeles Kings vann över Minnesota Wild med 7-6.
– Om du hade sagt att vi skulle göra sju mål, då hade jag hoppat av glädje, säger Kings huvudtränare Todd McClellan till NHL.com.

Förra året blev det hela 35 stycken för skarpskytten.

Nu har Adrian Kempe fått sina första mål även för den här säsongen. I matchen mot Minnesota Wild öppnade svensken målskyttet, och dammluckorna.

För efter det inledande målet stod det helt plötsligt 4-2 till Los Angeles efter den första perioden. Där Gabriel Vilardi, Drew Doughty, Alex Iafallo, Jacob Middleton och Marcus Foligno stod för övriga mål.

Målkalaset var långtifrån över och den andra perioden fortsatte på exakt samma sätt. Joel Eriksson Ek satte 4-3 innan Adrian Kempe spelade fram Kevin Fiala till Kings femte mål för kvällen. Kirill Kaprizov och Matt Roy hann också skriva in sig i målprotokollet innan den tredje perioden började.

Kom ikapp – bara för att förlora

Med ställningen 6-4 till Los Angeles var Minnesota piskade att komma ut och leverera i den tredje. Och det gjorde man också.

Mål av först Mats Zuccarello och sedan Sam Steel gjorde att matchen helt plötsligt var lika på sex.

– Att ge upp sex mål är inte det idealiska receptet. Det är en väldigt svår match att förklara. Jag tror inte att vi kommer kunna släppa in sex och vinna en match en gång till den här säsongen… konstig match, säger Todd McClellan till NHL.com.

Matchhjälte

Då klev Adrian Kempe fram igen. Åtta minuter in i den tredje perioden gjorde 26-åringen sitt andra för kvällen och återgav ledningen till Kings. En ledning som skulle räcka till seger.

– Offensivt var det en riktigt bra match för oss, det var ett steg i rätt riktning. Å andra sidan finns det saker som vi kan förbättra. Men jag tycker att vi förtjänar segern i kväll. Den är viktig första seger, säger Adrian Kempe.

Det blev Kramforssonen som både öppnade och stängde målskyttet denna målrika afton. Matchen slutade 7-6 till Los Angeles, som med de tog sin första seger för matchen. Minnesota släppte in sju mål för andra matchen i följd och har nu två raka förluster.

TV: Här gör Holtz sitt första NHL-mål