Foto: Bildbyrån
Nyhet

John Quenneville anmäls – för att ha knuffat domaren

ANNONS

John Quenneville var i fokus under Leksands match mot Växjö. Nu har kanadensaren anmälts, för att ha knuffat den ena linjedomaren.

Det var efter en tackling av Brian Cooper som John Quenneville ilsknade till.

Leksandsstjärnan var länge ute efter revansch och delade bland annat ut en slashing på Växjöbacken efter den första perioden. En av linjedomarna klev in för att sära på spelarna.

Då knuffade forwarden bort domaren. Något som disciplinnämnden nu ska kolla på.

“Jag misstar utgången närmast LIF-båset för deras utgång och initierar kontakt för att styra av honom. Han knuffar då undan min hand och säger att han ska av längre bort,"  säger linjedomaren i anmälan.

Även Frölundaspelare anmäls

Mats Rosseli Olsen anmäls även han.

Frölundaforwarden delade ut ett slag mot huvudet på Per Åslund. Något som gjorde att norrmannen tilldelades ett matchstraff under matchen.

"Rosseli Olsen tar sedan tag om Åslunds huvud och får ner honom på knä där Rosseli Olsen låser fast huvudet på Åslund och slår ett kraftfullt slag i ansiktet på Åslund som inte har någon möjlighet att skydda sig", motiverar situationsrummet i sin anmälan.

Under dagen kommer disciplinnämnden att kolla på situationerna, och se om något straff ska delas ut för den påstådda förseelsen.

Senare under söndagen kom disciplinnämnden med sitt beslut, som du kan läsa om HÄR.


TV: Beror HV71:s problem på "KHL-sjukan"?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL