NATTENS NHL
Se målet i videospelaren ovan.

Alexander Holtz sköt sitt första NHL-mål

Han gjorde 26 mål i AHL förra säsongen. Nu vet Alexander Holtz hur det känns att göra mål i NHL också. I nattens premiärmatch mot Philadelphia Flyers sköt den svenske stortalangen karriärens första NHL-mål.
– Jag har jobbat så hårt för att komma hit, säger han till NHL.com.

Redan i tidig ålder gjorde Alexander Holtz sig ett namn som en fruktad målskytt av sina motståndare. Som U17-spelare öste han in 30 mål på 38 matcher i Djurgårdens J20-lag och han bevisade även under sin tid i Djurgården att han kan vara fruktad på seniornivå.

Efter att ha gått mållös från sina nio NHL-matcher förra säsongen ödslade Holtz ingen tid att spräcka målnollan den här säsongen. Åtta minuter in i den första perioden mot Philadelphia Flyers gav Holtz sitt New Jersey Devils ledningen med 1–0 i powerplay efter att ha fångat upp pucken i den vänstra tekningscirkeln och sedan överlistat Carter Hart med ett handledsskott.

– Jag blev väldigt glad. Jag har jobbat så hårt för att komma hit. Jag vill bara bidra i varje match och göra oss till ett vinnande lag, säger Holtz till NHL.com.

Två poäng av Bratt

Därefter tog det roliga slut för Holtz och New Jersey Devils. Hemmalaget Philadelphia Flyers utnyttjade de chanser man fick och lyckades i slutändan vinna med klara 5–2 i vad som var nya huvudtränaren John Tortorellas debutmatch i Flyers-båset.

– Vi spelade tufft. Finns det saker vi måste förbättra? Ja, men vi kan fortfarande göra sådana här insatser. Det här är en “hitta-en-väg”-liga. Ingenting är perfekt. Alla minuter kommer inte att vara perfekta. Ibland är det inte vackert. Ibland ser det hemskt ut, men vi hittade en väg att vinna, säger Tortorella.

Förutom Alexander Holtz skrev även Jesper Bratt in sig i poängprotokollet med två assist i matchen för sitt Devils.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 5–2 (1–1, 2–0, 2–1)
Philadelphia: Morgan Frost 2 (2), Travis Konecny 2 (2), Wade Allison (1).
New Jersey: Alexander Holtz (1), Damon Severson (1).